top of page

BIOGRAFI

Gudrun Engberg är sångerska, låtskrivare och pianist med rötterna i folkmusiken. Hon uppträder som solist eller i band, med en blandning av egna sånger, visor och popmusik som hon sjunger och spelar på piano. Gudrun uppträder i kyrkor såväl som konsertlokaler och musikkaféer.

Gudrun skriver nya låtar tillsammans med bl.a. Anders Dahlgren. Gudrun är med i olika band, däribland Tillflykten, en folkmusiktrio som även består av Alicia Björnsdotter Abrams och Johanna Karlen. En annan grupp heter Rosa linser där Cecilia Billsdotter Jonsson skriver texter som Gudrun tonsatt.

 

Sedan 2019 medverkar Gudrun även i Kommunen, en popduo tillsammans med Anders Dahlgren. Tidigare har Gudrun sjungit i folkmusikgruppen Västerdalälvorna från Malung, samt den sydafrikanska vokalgruppen Ageli.

Vidare gör Gudrun egna personliga tolkningar av rockgrupper som Kent, U2 och Suede samt tonsätter dikter av t.ex. Nils Ferlin och Bo Bergman. 

Gudrun är född och uppvuxen i Malung i Dalarna, numera bosatt i Täby Kyrkby. Hon är utbildad på Kungliga Musikhögskolan (KMH) till rytmikpedagog och musiklärare. 


Gudruns pedagogiska verksamhet efter KMH har dels varit kommunala skolor med musikinriktning såväl som den eftergymnasial teaterutbildningen s.e.t. under ledning av Tomas Neuman. Där jobbade hon som rytmik- och rörelsepedagog mellan 2004-2015. På amatörteaterföreningen RoJ i Haninge var Gudrun musik- och köransvarig och arrangerade och skapade musik till föreställningarna tillsammans med regissören Håkan Marmegård i över 10 produktioner bl.a.  Scrooge, Peter Pan, Momo, Trollkarlen från Oz och Robin Hood.

 

Hon har även haft sångkurser och arbetat som sångpedagog för enskilda personer såväl som med kör och kursverksamhet. (se kurser.)

För närvarande arbetar Gudrun på Karlslundsskolan i Vallentuna och samordnar Vallentuna Musikklasser för mellanstadiet.

_DSC0917c.jpg
bottom of page